Essekerke u Mako odjeći


„Želim da se žene 40+ osmjehuju i vole sebe“ riječi su Kristine Vajde, protagonistice projekta Essekerke koja tu ulogu redovno prepušta sudionicama projekta, a koje u punom sjaju ostvaruju viziju, kako Kristininu, tako i viziju Mako brenda.

Svi koji nas poznaju, sigurno su uvidjeli da svojim kreacijama i svakom kolekcijom osluškujemo i ispunjavamo želje naše najvjernije publike, upravo one 40+. Iako slijedimo moderna vremena te proizvodimo i osmišljavamo odjeću i za kćerke te unuke, nikada ne zaboravljamo na naše vjerne dame u najboljim godinama.

Upravo u tome leži poveznica s projektom Essekerke kojemu smo se sa zadovoljstvom priključili.
Essekerke je projekt koji spaja Osijek i Osječanke, njihove divne karaktere i modu.
Naziv koji je izvedenica njemačke riječi Esseg te mađarske inačice Eszék, svoje korijene veže duboko u povijest Osijeka. Prilika je to za promociju Osijeka i njegovih divnih ljudi uz neizostavni osmijeh i pozitivnu energiju.

Make-up artistica Kristina, kako kaže primijetila je da žene 40+ žive samozatajno u svoja četiri zida, ne pokazuju se i želja joj je bila upravo te žene predstaviti Osijeku, da vidi koliko u svom okruženju ima divnih dama.

Bez procjene koliko će projekt stvoriti odjeka, zamislila je da će ih samo šminkati i frizirati. Projektu smo se priključili uz fotografa Marka Bolića i dizajnericu nakita Sanju Račić, zaokružujući želju da se svaka žena koja sudjeluje osjeća bitno. Potpuno volonterski projekt, priču je vrlo brzo proširio i sada broji preko 60 prijava zainteresiranih Essekerki.

Ideja je bila predstaviti, kako mi to kažemo – stvarne žene, različitih interesa i osobnosti, a jedini uvjet je da su 40+ godina. Tako smo već odradili snimanje zanimljivih žena različitih godišta, konfekcijskih brojeva i ono najzanimljivije unikatnih karaktera. Potrebno je svakoj prilagoditi scenu, šminku i odjeću od sportskih tipova, žena jače konstitucije pa čak i žena 90+.

U našoj ponudi odjeće žene svih dobnih skupina i konfekcijskog broja mogu pronaći nešto za sebe. Uz malu kreativnu pomoć, pronašli smo idealan komad odjeće za svaku od njih koji upotpunjuje njihov karakter,  a na njima je jedino da osmijehom usavrše kombinaciju.

Nedica
Nedica
Zlatica
Zlatica
Anica
Anica
Melita
Melita
Duca
Duca
Elvira
Elvira

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više o projektu saznajte na Facebook i Instagram stranici Essekerki a priču je prenio i Glas Slavonije na linku ovdje.