O nama


Tvrtka Mako d.o.o osnovana je 1990. u Osijeku i od onda djeluje kao jedan od najpoznatijih proizvođača pletenih proizvoda. Do danas iznimno uspješno djeluje na području dizajna te proizvodnje pamučne i vunene trikotaže. Proizvode tvrtke Mako možete pronaći u četiri maloprodaje, jednu u Osijeku, jednu u Slavonskom Brodu i jednu u Požegi. Osim vlastitih maloprodaja, tvrtka raspolaže i velikom franšiznom mrežom te robu distribuira buticima, lancima diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Cjelokupna proizvodnja pletiva u Makou radi se na najmodernijim strojevima njemačke kvalitete-tvrtke Stoll.

Moderan dizajn karakteriziraju maštovite kombinacije žakard pletiva izrađenih od najfinijih pamučnih i vunenih pređa u kombinaciji s akrilnim i viskoznim vlaknima. Trendi boje i oblici glavne su odlike naših pletiva, pretežno prevladavaju cvjetni, prugasti i geometrijski motivi.  Dizajn pletiva proizlazi iz dizajnerske radionice Makoa, gdje svaki preplet nastaje zajedničkim snagama programera i dizajnerskog tima tvrtke. Osim finih pletiva Mako prozvodi su izrađeni od visoko kvalitetnih čipki i tkanina..

I danas tvrtka Mako svoju proizvodnju u cijelosti održava u Osijeku. Hrvatska, tj. domaća proizvodnja temeljna je snaga i ključ uspjeha tvrtke. Konstantno dizanje kvalitete proizvoda, obučavanje i edukacija radnika, praćenje noviteta, njegovanje partnerskih odnosa i zadovoljstvo djelatnika  omogućavaju stalnu konkurentnost na tržištu.

Zahvaljujući velikom iskustvu  i dinamičnoj strukturi tvrtka danas posluje na svim vodećim europskim tržištima kao što su Njemačka, Švedska, Bosna i Hercegovina, Švicarska i Austrija, ponovno potvrđujući svoj status modne marke u proizvodnji pletene odjeće.

Osim modne odjeće u svom programu tvrtka Mako radnu i zaštitnu odjeću te etno program. Muške i ženske pletene džempere, prsluke, pulovere, potkape, kape te proizvodi po zahtjevima kupaca.

Tvrtka Mako dugotrajni je partner Hrvatske vojske, policije, HEP-a i GPP-a. Ponosni smo što svi oni nose džempere, pulovere, kape i prsluke našeg brenda.

 

Reference


ZASTUPNIK ZA TRŽIŠTE BIH:
PROFITEX d.o.o. Vareš, Bosna i Hercegovina

Priznanja


Zlatna plaketa za najuspješnije trgovačko društvo u županiji za 1998. godinu od Hrvatske gospodarske komore

Pečat grada Osijeka za osobita ostvarenja u poduzetništvu i maloj privredi za 2000. godinu

Niz priznanja za poduzetništvo dodijeljenih od Zavoda za poslovna istraživanja Zagreb